Koud- en warmwaterbassins

Slim, zuinig, innovatief

Energie vergaat niet - en dat is goed nieuws. Tenminste, voor de ondernemers onder u die een teveel aan energie weten op te slaan om deze op een later tijdstip nuttig aan te wenden. En laat dat nou precies zijn wat u kunt doen met de koud- en warm watertank. Warmte die u terugwint bij het koelen van vers gemolken melk kunt u bijvoorbeeld aanwenden om lauw drinkwater te maken voor uw dieren (betere opname) of voor het reinigen van de melkstal (warm water maakt beter schoon). Maar hoe bewaart u al die warmte? Die kunt u opslaan in een warmwaterbassin - een kunststof tank.

Hoe werkt het?

In de voorkoeler wordt net gemolken melk gekoeld met koud bronwater. Het opgewarmde water wordt vervolgens verpompt naar een kunststof warmwatertank. Een slim regelventiel, aangestuurd door een volautomatisch stuur- en regelsysteem, wendt voor drinkwater eerst het opgewarmde water aan voor uw dieren en pas als die kunststof tank leeg is het koude.

Voordelen

  1. er gaat geen water verloren
  2. slechts één pomp nodig voor het schoonspuiten van de melkstal


Laat uw pomp voorzien van een turboknop. Daarmee realiseert u tijdelijk een extra hoge leidingdruk - ideaal voor reiniging van de melkput of -stal met lauwwarm water.

Download hier uw productinformatie.

aquaxl warm en koud watertank systeem 

 

Advies of direct een Koud- en warmwaterbassin kopen?

Wilt u een koud- en warmwaterbassin kopen of persoonlijk advies met betrekking tot een koud- en warmwaterbassin in uw situatie?

Bel: 085 273 83 53
Mail: info@aquaxl.nl

AquaXL